Mesajı Okuyun
Old 30-09-2011, 19:16   #1
maschile

 
Varsayılan Kiracının Anahtar Tevdii Hususunu Atlaması

Merhaba,

Muvekkilim sirket, kiralamis oldugu depoyu, kira sozlesmesinde ki, sozlesmeyi fesis maddesi uyarinca tahliye ederek mal sahibine mecuru bosaltarak kira sozlesmesini fesh ettigini ve anahtari teslim almasi icin ihtarname gondermis ve ihtarname mal sahibine teblig edilmistir.

Mal sahibi verilen sire icinde anahtari teslim almamis bunun uzerine sirket yetkilisi anahtari elden malsahibine teslim icin gitmis ancak mal sahibi anahtari gene teslim almamistir.

Bu asamada sirketin o donem calistigi avukati anahtar tevdii hususunun gerek olmadigini soylemistir. Mecurun anahtari hala sirkettedir.

Aradan uzun bir zaman gectikten sonra mal sahibi, muvekkilim sirketin mecuru bosalttiktan sonra ki aylara ait kira bedellerini tahsili zimninda icra takibi baslatmistir. Aradan uzun zaman gecmesi sebebiyle talep edilen kira bedelleri yuksek bir miktardir.

Bu durumda soz konusu icra takibine itiraz edilmeli midir? Anahtar tevdii edilmemesi kira kontratinin devam ettigine dair karine teskil ettigini dusunmekteyim. Ancak mal sahibinin aylardir ses cikarmayip kira bedeli yuksek miktarlara ulastiginde kira bedelini talep etmesi de kotuniyetli bir hareket diye dusunuyorum.

Bu durumda zararin artmasini engellemek icin anahtari mahkeme yolu ile tevdii yoluna gildilmeli midir? Yoksa icra takibine itirazmi edilmelidir?

Konu ile ilgili ictihat kararlari varsa eklemenizi rica ederim.