Mesajı Okuyun
Old 29-09-2011, 08:56   #1
eser_29

 
Dikkat Keyfi Trafik Cezası Uygulayan Polis Hakkında Suç Duyurusu

Müvekkilim/akrabam; dün Özel Halk Otobüsü şoförlüğü yapar iken Çankaya Köşkü yakınında durak harici otobüse binmek isteyen resmi üniformalı polis'i görmeyip/görmezden gelip yola devam etmiştir. Söz konusu polis otobüsün "son durak"ında ikamet etmekte olup bundan önce de bir kaç defa durak harici binmek istediğinde alınmadığından ötürü "Ya bundan sonra durak harici kimseyi aldığınızı görmeyeceğim ya da bundan sonra beni almamazlık yapmayacaksınız" demiştir. Dün yine aynı şekilde durak harici binmek istediğinde kendisi otobüse alınmamıştır.

Müvekkilin iddiası ileride görev yapmakta olan ekibe haber vererek otobüsü durdurup Karayolları Trafik Kanunu 47/1.A maddesine göre ceza yazdırmış ve tutanağın altına da "polisin ikazına uymama" şeklinde not yazdırmıştır. Olayla ilgili otobüste bulunan yolculardan sadece biri şahitlik yapmayı kabul etmiştir. Şahsın telefon-isim bilgisi mevcuttur. Ayrıca bölgenin Köşk'ü çevreleyen cadde olması nedeni ile MOBESE kameralarından da şahsın durak harici binmek istediği ortaya çıkacaktır düşüncesindeyim.

Keyfe keder ceza yazıldığı iddiası ile ve görevi kötüye kullanmaktan ötürü Cumhuriyet Savcılığı'na ceza kesen polis ve olaya sebep olan polis hakkında suç duyurusunda bulunup ayrıca Trafik Cezasının iptali için Trafik Mahkemesine dava açmayı düşünüyorum.

Konu hakkında görüş ve tavsiyelerinizi rica edecektim.