Mesajı Okuyun
Old 27-09-2011, 14:30   #1
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan Adi ortaklıkta ortaklardan biri ile anlaşma

Kolay gelsin arkadaşlar.

4 Ltd. Şti. ortağı bulunan bir adi ortaklığın tüm ortaklarına karşı açmış olduğumuz davamız derdesttir. Şirketlerden bir tanesi vekili vasıtası ile benimle irtibata geçerek, şirketlerinin bu yargılama sürecine katılmak istemediğini bildirmekle anlaşılacak meblağ üzerinden kendilerini ibra etmemi ve davaya diğer davalılar yönünden devam etmemi talep ettiler.

Usül hükümlerimiz gereği adi ortaklığın ortakları zorunlu dava arkadaşı olduğundan, davalılardan bir veya birkaçı hakkında davayı müracaata bırakabileceğimizi, atiye terk edeceğimizi veya o ortak için feragat edebileceğimizi düşünmüyorum. Ama diğer taraftan da davanın amacı, davacının hakkına kavuşması olduğundan geç tahsile davacıyı zorlamanın hukuken amaç edilnilmediğini düşünüyorum. Pratik çözüm yolu aklına gelen arkadaşların yardımını talep ediyorum. Teşekkürler.

P.S.: Davalı vekili meslektaşım, biz haricen aramızda protokol yapar ibralaşırız, mahkemeye bunu ibraz etmeyiz. Davayı neticelendirirsiniz, bizim hissemize düşen kısmı ayırır, diğer 3 ortağı ilam ile takip edersiniz diye bir çözüm getirdi ise de ben biraz temkinli yaklaşarak kendisinden usül hükümlerinin müsaade edip etmediği konusunda araştırma yapmak için yarına kadar süre talep ettim.

Saygılarımla.