27-09-2011, 11:50
|
|
|
Taşınmazlarda Tasarrufun İptali Davasıyla İlgili...
Selamlar,
1.5 Aylık stajyer avukatım. Benim sorum taşınmazlarla ilgili. Abim fabrika yapılmak üzere yeni bir arsa almak istiyor. Gebze'de uygun bir arsa buldu ancak arsa üzerinde tasarrufun iptali davası görülüyor. Bunun sebebide, bu arsanın eski sahibi arsayı X bir kişiye satıyor. Daha sonra bu arsanın eski sahibine ve arsayı yeni alan kişiye karşı Şeker Leasing tarafından tasarrufun iptali davası açılmış. Çünkü arsanın eski sahibinin şeker Leasing'e 700 bin TL borcu var. Şeker leasing'de bu satışta muvazaa var diye ileri sürmüş ve arsaya tedbir şerhi koydurmuş.
Şimdi asıl mevzuya gelirsek abim bu arsayı almak için X ile görüştü. X, ben mahkemeye 700 bin TL değerinde başka bir teminat göstererek arsanın üzerinde ki şerhi kaldırırım ve bu şekilde satabilirim hiçbir sorun olmaz diyor. Öncelikle böyle bir şey mümkün olur mu? İkici olarakta, diyelim ki abim bu arsayı aldı. Bundan sonra bu arsanın eski sahibinin varsa eğer başka borçlu veya borçluları bize karşı dava açabilirler mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
|