Mesajı Okuyun
Old 27-09-2011, 09:03   #1
av_ayşe

 
Varsayılan Kiralananda Faydalı Masraflar, Sebepsiz Zenginleşme

Merhabalar,

Müvekkil şirketin kiracı olarak bulunduğu mecurda , müvekkil şirket yaklaşık 560 bin dolar masraf yapmıştır. Bahçe çamur içinde iken, taşlarla döşetmiş, beton döktürmüş, ağaç diktirmiş, sadece kolon ve kirişlerden ibaret olan binaya duvarlarını ördürmüş gibi vs. söküp götüremeyeceği tadilatlar yaptırmıştır.

16.12.2010 tarihinde anahtar teslimi yapılmıştır. Kiralayan kira bedelinin yükseltilmesi ve kira alacağı talebi ile dava açmış ve davalar halen devam etmektedir.

Kira sözleşmesinin özel şartlar başlıklı bölümün de , kiracı tarafından yapılacak tadilatların kiralayan tarafından onaylanacak tadilat projesi ile olması gerektiği, masrafların kiralayan tarafından karşılanacağı düzenlenmiştir.

Müvekkil şirket yapmış olduğu masrafları talep etmek istemektedir. Tadilat ile ilgili madde hükmü talebime engel olur mu? 2004 senesinde yapılmış olan tadilatlarla ilgili zamanaşımı problemi ile karşılaşır mıyım?Yoksa anahtar teslim tarihi mi esastır? Sebepsiz zenginleşme nedeniyle alacak davası hükmünde ticaret mahkemesinde mi dava açmalıyım? Diğer davalar ile birleştirme talep edebilir miyim?

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürlerimi iletirim...