Mesajı Okuyun
Old 22-09-2011, 13:24   #1
fall_in_law

 
Varsayılan Hacizde istihkak iddiası, hak düşürücü süre

Öncelikle sayın meslektaşlarıma selamlarımı sunuyorum. Sorunumla ilgili forum içerisinde yapmış olduğum aramalarda tatmin edici bir sonuca ulaşamadığım için sizlerden konu hakkında değerli görüşlerinizi sunmanızı bekliyorum. Konu,
1-Bir alacak dolayısıyla borçlu hakkında yapılan icra takibi sonucunda trafikte üzerine kayıtlı bulunan bir aracın kaydına haciz konuluyor.
2-Müvekkilim 3. şahıs konumunda ve kayıttan haberi olur olmaz, bu aracı 5 yıl önce noter satış sözleşmesiyle aldığını ve trafiğe tescilini gerçekleştiremediği için ruhsatta halen borçlunun adının bulunduğunu, 5 yıldır zilyetliğinde bulunan aracın üzerindeki haczin kaldırılması için şikayet yoluna başvuruyor.
3- Mercii, bunun bir istihkak iddiası olduğunu, şikayet yoluyla değil, istihkak davası yoluyla uyuşmazlığın çözümü gerektiği(haklı olarak) gerekçesiyle davayı reddediyor.
4- Bunun üzerine müvekkil bana geliyor ve açmak istediği istihkak davası için benden hukuki yardım talep ediyor. Kanuna göre haczin öğrenildiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde dava açılması gerekiyor.Benim sorum; bu durumda icra hukuk mahkemesine açacağım istihkak davası hak düşürücü sürenin kaçırıldığı gerekçesiyle reddedilir mi? Yani müvekkilimin şikayet yoluyla istihkak iddiasında bulunmuş olması zamanaşımını keser mi? Konuyla ilgili değerli görüşlerinizi ve varsa elinizde bulunan yargıtay kararlarını paylaşmanızı diliyorum.Saygılar..