Mesajı Okuyun
Old 21-09-2011, 11:18   #1
çaçaça

 
Varsayılan Keşide Yeri Olmayan Kambiyo Senedine İtiraz ve Şikayet

Sayın meslektaşlar; Sık sık soru sorduğumu farketmişsinizdir. Sorduğum soruların birçoğu aslında az çok fikir sahibi olduğum ve bir yol haritasını zaten belirlediğim konularla ilgilidir. Bu sorunları buraya taşımamın sebebi, hem ilginç olmarı sebebi ile paylaşmak istemem hem de gözden kaçırdığım hususlarda sizin değerli görüşlerinizden faydalanmaktır. Kafanızı şişirdiğim için özür dilerim..

Müvekkillerime, vefat eden babalarının imzaladığı iddia edilen bir senet ile başlatılan takibin ödeme emri geliyor. Müvekkillerim haliyle imzanın babalarına ait olduğundan emin değil. Ancak alacaklıyı tanıyorlar ve hiç güvenmiyorlar. Kötü niyetli olduğundan neredeyse eminler.

Senette keşide yeri yok ve bu sebeple itm de şikayet yoluna gittik. Aynı anda imzaya da itiraz ettik. İki dosyada aynı mahkemenin aynı hakimi tarafından incelendi. Şikayetimiz kabul edildi ve takip iptal edildi. İmza itirazı için ise duruşma günü verildi. Ancak henüz duruşma yapılmadı.

Takip her ne kadar iptal olmuş olsa da, müvekkillerimin kötü niyet tazminat hakkı sebebi ile duruşmada imzanın incelenmesine devam edilmesini ve sahte olması durumunda müvekkillerim lehine tazminata hükmedilmesini talep edersem sonuç alabilir miyim sizce?