Mesajı Okuyun
Old 20-09-2011, 09:13   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinizin evlilik kurulmadan önceki mal varlıkları şahsi malıdır. Bunlar üzerinde hak iddia etmeniz mümkün değildir. Ancak bu malların kira gelirleri veya faizleri üzerinde tasfiye payı alacğınız yarı orandadır.

Boşanma davası açmanız halinde, eşinizin evlilik birliğinin kendisine yüklediği görevleri ihmal ettiğini, kusurlu davranarak evlilik birliğini temelinden sarstığını kanıtlamanız gerekir. Her tür delilden yararlanabilirsiniz.

Davanızın içinde kendiniz için önce tedbir boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra yoksulluk nafakası olarak devamını, maddi tazminat ve manevi tazminat isteklerinde bulunabilirsiniz.

Maddi tazminat mevcut ve beklenen menfaatlerinizin yok olması, miras hakkından mahrum kalmanız gibi sebeplerle taktir edilir. Manevi tazminet içinse, kişilik haklarınızın zarara uğraması (dayak, hakaret, aldatılma..) gerekir.

Hak kaybına uğramamanız ve somut durumunuza daha detaylı çözüm bulmak için mutlaka bir avukattan DOĞRUDAN yardım alınız. Davanızın takibini bir avukatla yapınız.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değilse, bulunduğunuz yer il barosuna ücretsiz avukatlık hizmeti için başvurma hakkınız da vardır.

Saygı ile,