Mesajı Okuyun
Old 15-09-2011, 21:55   #1
Av. Ayşe Yel

 
Önemli Menni müdahale davasında taraflar ve tazminat talebi

Mesleğe yeni adımını atmış biri olarak sorumu cevaplayarak yardımda bulunan herkese şimdiden teşekür ederim.
Benim müvekkilim köyde oturan ve altın da ahırı olan bir eve sahip ve mağdur olduğu konu ise köydeki ikamet ettiği evin bulunduğu sokaktaki evlerin ortak kanalizasyonu. Yani ortak giderden gelen pis su atıkları müvekkilimin ağırına akmakta müvekkilim bu durumu köy muhtarına söylüyor ancak muhtar ilgilenmiyor, bunun üzerine Kaymakamlığa bir dilekçe ile şikayet ediyor .
Toplum sağlığı merkezi gelerek bir tutanak tutuyor ve köy muhtarına kaymakamlık tarafından durumun düzeltilmesi için bildiri gönderilsede muhtar oralı olmuyor çünkü ortak kanalizasyonu kullanan muhtarın akrabalarıymış.
Müvekkilim kendi çabalarıyla suyun kendi tarafına gelmesini elgellemeye çalışmış(bunun için masraf yapmış ama yinede giderden gelen su akıntısı devam edıyor) ortak kanalizasyonu kullananlardan ve muhtardan yardım istemişsede herhangibir katkıları olmamış bu olaylar yaşanırkende müvekkilimin ahırında koyunları varmış onlarda hastandığı için satmak zorunda kalmış.
ıBenim sorum şu ; ben bu dava hakkında ilk olarak muhtar için görevini ihmalden şikayete bulunmayı düşünüyorum vede kanalizasyonu ortak kullananlar için menni müdahale davası açmayı düşünüyorum . Bu davayı açarken ortak büzü kullanan tarafların hepsine karşımı dava açmalıyım ve tazminat talebimi davadan sonramı yoksa davayla birliktemi yapmalıyım çünkü harç ve görevli mahkeme buna göre değişecek ve bütün masrafı cebimden ben karşılıyorum ve vekalet ücreti de almıyorum .
Yani aslında kesin bizim lehimize sonuçlanacağını bilsem tazminat için beklemeden dava ile birlikte talep etmeyi düşünüyorum ama meslekte yeni olduğum ve deneyimim bu konuda az olduğu için de kestiremiyorum sizce hangisi daha mantıklı veya bu olayda doğru yolmu izliyorum cevap verirseniz çok müteşşekkür olacağım herkese iyi çalışmalr ve selamlar