Mesajı Okuyun
Old 10-06-2002, 01:42   #9
seyyah

 
Varsayılan

merhaba,
sayın metin, anketinize oy vermiş değilim ancak kuantum fiziği ile hukuk (düzeni) arasındaki tek ilişki yahut benzerliğin her ikisinin de zaman içerisinde modasının geçecek ve yerine yeni kavram yahut düzenlerin ikame olunacağının neredeyse muhakkak oluşunda aranması gerektiği düşüncesindeyim. bu bakımdan kuantum fiziği kuramı ile söylediğim anlamdaki benzerliği taşıyan pek çok kavram arasında ilişki kurulabileceği gibi aynı şekilde hukuk ile de hiç ilgisi bulunmayan başka kavram yahut çalışmalar arasında da -aranırsa- bir bağlantı noktası yakalanabileceğini sanıyorum.
yine zannımca fizik ya da tüm diğer pozitif disiplinler eksik ya da hatalı ama illaki olanın tesbiti olmakla deney olanağına sahiptir.
yani kuantum fiziği kuramı doğru ise ezel-ebed doğrudur ve sürekli yinelenmesi nedeniyle zamanın herhangi bir anında nasıl ise diğer bir anında da aynıdır. ama hukukun böyle bir şansı yok. hukukun filmi geri sarma imkanı ve olgunun vukubulduğu ana gitme olasılığı da bulunmamakta. aslında böyle bir olanak ele geçse idi, özellikle ceza yargılamasında maddi olayın ne şekilde oluştuğuna dair, yargılama sürecine iştirak eden kimse yahut kimselerin en ufak bir kuşkusu kalmazdı. ilk ve son soruşturma makamları tarafından olayın meydana gelmesinden sonra yapılan tatbikat yahut keşiflerin, dinlenen tanıkların, yapılan incelemelerin teknoloji ne denli ileri giderse gitsin olay anına geri dönüşü sağlamayacağı çok açık. ne yazık ki yahut ne iyi ki hukuk ile kuantum fiziği arasında ilişki yok!...
saygılarımla...