Mesajı Okuyun
Old 13-09-2011, 04:59   #2
üye31284

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Yargıtay kararlarına göre, eşinizin bu şekilde yaptığı ödemeler, özellikle nafakaya mahsuben yapıldığı banka dekontunda yazmıyorsa nafaka anlamında uygun ödeme sayılmamaktadır. Ne kadar yatırdığıyla ilgili bilginiz de yoktur. Dolayısıyla geçmişe dönük olarak bu alacak hakkınızı icra takibi yoluyla talep edebilirsiniz. Yapacağınız ilamlı takibe karşılık eski eşiniz bu takibin iptali için icra mahkemesine başvurabilir. Bu tarz ilamlı alacaklara itiraz halinde icranın geri bırakılmasını da isterse bunu, eldeki delillerle ödemeyi, nafakaya binaen yaptığını ispatlayarak sağlayabilir. İspat külfetini alacaklıya yani size veren Yargıtay kararları da vardır. En doğru sonuca, ilamınızı tamamen inceleyen bir avukat ulaşabilir, zira bu belirlemelerde ilamdaki bazı detaylar da önemlidir.

Mahkeme kararında, eski eşinizin her yıl nafakayı arttıracağı yazmıyorsa, kendiliğinden arttırmak gibi bir zorunluluğu yok. Ne kadar arttırılacağıyla ilgili belli bir oran da yok. Bu gelir, gider, ihtiyaç dengesiyle ilgili bir durum. Nafaka arttırımı davası açabilir, şartları oluşmuşsa bu davayı kazanabilirsiniz.

Bankadaki parayı "ihtirazi kayıtla" çekerek, işinizi sağlama almanızı öneririm.

Her aşamada bir avukatın hukuki danışmanlık ve vekillik hizmetinden doğrudan yararlanarak hareket etmeniz menfaatinizedir.