Mesajı Okuyun
Old 10-09-2011, 08:53   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

"Evi terk eden taraf kusurludur" şeklinde kamuoyunda yanlış bir yaklaşım mevcuttur. Koşullar gereği eşlerden birisinin evi terk etmesinin ardından açacağı boşanma davasında, hiç kusurunun bulunmaması ya da daha az kusurlu olması durumunda boşanma kararı verilir. Önemli olan, iddia sahibinin iddiasını ispatlayabilmesi, inandırıcı delilleri mahkemeye sunabilmesidir.

Halihazırda eşlerin birlikte oturdukları ev, ablanızın eşine ait ise -ki yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor- ablanız taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu sicil müdürlüğüne evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı ve ikametgah ile başvurarak "aile konutu şerhi" yaptırabilir. Böylelikle enişteniz ev üzerinde herhangi bir devir işlemi yapamaz.

Ayrıca, belirttiğiniz taşınmazlar 2002 sonrası edinilmiş ise başkalarına devredilmesi durumunda yasa gereği eşlerin birlikte edindiği mal olarak kabul edildiğinden olabilecek bir devir işlemini iptal ettirme imkanınız da bulunmaktadır.

Ablanız hukuki yollara başvuracak ise mutlaka doğrudan avukat desteği almalıdır. Zira boşanma ve beraberinde olabilecek mal taleplerine ilişkin davalar uzmanlık isteyen konulardır. Maddi durumu elvermiyor ise bulunduğu il barosuna müracaat ederek şartlarını taşıyor olması durumunda ücretsiz avukat desteğinden yararlanabilir.