Mesajı Okuyun
Old 05-09-2011, 15:06   #3
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;

Sorunuzdan boşanmak isteyip istemediğiniz anlaşılmamaktadır her iki ihtimalle de kısaca değerlendirmek gerekir ise;

Eşinizden boşanmak istemiyorsanız ve sadece anlattığınız olaydan anlaşılacağı üzere eşinizin kusurlu davranışları nedeniyle ayrı yaşamakta iseniz, eşinizden şiddet, psikolojik şiddet ve hakaret görüyorsanız ve ayrı yaşamakta haklı iseniz eşinize karşı boşanma istemi olmadan , kendiniz ve çocuğunuz için TEDBİR nafaka talebinde bulunup, sadece "nafaka" davası açabilirsiniz.

Davada "ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu" ve / veya ayrı yaşamak zorunda kaldığınızı bırakıldığınızı kanıtlamalısınız. En yakın akrabalarınızın dahi tanıklığından yararlanabileceğiniz gibi eşiniz ve birlikte olduğunu iddia ettiğiniz kadın hakkında açılan davalar ve her türlü delille ispatlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yine Türk Medeni Kanununda da belirtildiği üzere eşler , bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler.Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar. Yargıtay son zamanlarda verdiği karalarla resmi nikahlı eşi olduğu halde başka bir kadınla evlilik dışı birliktelik yaşayan kişi ile birlikte yaşadığı kadının, resmi nikahlı eşe manevi tazminat ödemesine hükmetmektedir. Yani manevi tazminat talep etme hakkınız da bulunmaktadır.

Boşanma davası açmayı düşünüyorsanız;
Boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu kanıtlamanız gerekir. Bu halde boşanmaya karar verilebilir.

Boşanma davası ile birlikte maddi ve manevi tazminat, dava tarihinden itibaren TEDBİR nafakası, boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra devam etmek üzere de YOKSULLUK nafakası ve çocuğunuzun velayetinin tarafınıza verilmesine hükmedilmesini isteyebilirsiniz.
Ancak boşanma davalarında bir eşin diğerinden maddi tazminat talebinde bulunabilmesi için öncelikle, tazminat talep eden eşin öncelikle boşanma sebebiyle mevcut veya beklenen menfaatlerinin zedelenmesi şartı aranmaktadır,bir diğer şartı ise tazminat talep edilen eşten daha az kusurlu olmak veya kusursuz olmaktır. Boşanmakta eşi kadar ya da eşinden daha ağır kusuru olan eşin maddi tazminat isteme hakkı bulunmamaktadır.

Çocuğunuzla ile ilgili bakımı ve yetiştirilmesi için İŞTİRAK NAFAKASI na hükmedilecektir.

Fotomontaj ile fotoğraflarınızın düzenlenebilmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalmanızda bu foroğrağların hem bilimsel olarak hileli olduğunu ispatlayabiliceğinizden kaygılanmanızın yersiz olduğunu düşünüyorum.

Ancak her aşama bir avukattan hukuki destek almanız gerektiğini unutmayınız.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise, bulunduğunuz yer İl Baro'su müracaatınız halinde tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti sağlayabilecektir.

Saygılarımla