Mesajı Okuyun
Old 05-09-2011, 14:55   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
merhabalar 28 yaşındayım 6 yıldır evlıyım ıkıbucuk yasında bır kız cocugum var.Eşimle zaman zaman sorunlu bir evlılıgımız vardı 1 yıla kadar artık hersey cıgırından cıktı.1 yıldır beni ailesıyle yaşamaya mecbur etti her iki tarafın istememesıne ragmen suanda beraber yaşıyoruz ve evde herbirimiz düşman gibiyiz.Eşime defalarca sölememe rağmen sabretmem gerektıgı dısında hiçbirsey sölemiyor.Fakat bende artık öle bir sabır kalmadı cocugumun psikolojisi evde yaşanan kavgalardan dolayı artık bozuldu alkol sebebıyle siroz tedavısı gören bır kayınpederım,panikatak tedavisi gören sinir hastası olan bir görümcem var ve bunlara bakmak zorunda olan kayınvalıdem elbette sorunlar onuda hasta kılıyor zaten ve ben bu sartlarda bu evde yaşamaya mecbur bırakılıyorum eşim tarafından.Suanda evden ayrılmamamın tek sebebi kızım gıtmeyı dusundugum heram onunla tehdıt edılıyorum ve gidersem eger sehirden ailemı de alıp gitmekle de tehdıt edılıyorum her kavgamızda tartısmamızda hakaretler dorukta aileme ve bana artık bende kendımı kaybetmeye başladım ahlakım bozulmaya basladı cunku herbırı tartısma esnasında agza alınmıycak kufurler sergılıyorlar.boşanmak istesem asla cocugumu mahkeme velayetı bana verse bile beni darp edip yada öldürüp alıcagını her defasında söylüyor.Ailemde beni desteklıyor fakat cocugu alırsam başımıza geleceklerdeb çekınıoruz cunku normal olmayan ve daha önce bu tarz yaralama sılah bulundurma gıbı davalardan yargılanmıs bir eşim var bunu yapabılır.Diyorum kı sana karşı dilekce verırım başıma gelecek olan herseyden sorumludur tehdıt ettıklerıne karsılık bunu yaparım dıyorum ve yıne aynı sözlerle karsılasıyorum beni senden sebep hapise de atsalar cıktıgımda senıde ailenıde yaşatmam diyor.Kızımı vermek ıstemıorum ama bu durumda alamıyorumda ailem bırakalım dıyor hiçbisey psikolojınden saglıgından canından önemlı degıl dıyor zamanı gelınce belkıde kendısı gelıcektır dıyor ama bılemıyorum.Simdi her iki konuda da bana bır cevap verırsenız cok yardımcı olursunuz bırıncısı cocugun velayetını aldıgımdan sonrası ile ilgili ne yapmalıyım tehdıtler karsısında ve yapabılecek durumda olan bır bıreyden söz edıorum.ıkıncısı almassam davaya gitmeden yani kacarak aslında bosanabıldıgımı okudum avukat aracılıgıyla cocugumu da anlasmalı sekılde bırakırsam tekrar istemek gıbı bır sansım nasıl ve ne zaman olur. tesekkur edıorum

1- Tehditler için boşanma davasının bitmesini beklemenize gerek yok. Davayı açarak ayrıca 4320 S.K. gereğince "Uzaklaştırma" kararı aldırarak, size yaklaşmasını "hukuken" önleyebilirsiniz.

2- "Anlaşmalı boşanma" davasının görülebilmesi için, iki tarafın hakim önünde her konuda anlaştıklarını beyan etmeleri gerekir. Bu nedenle mahkemeye gitmeden anlaşmalı boşanma davanızı sonuçlandırmanız mümkün değildir. Ancak bir avukata vekaletname verirseniz ve mahkeme dışında bir protokol düzenlerseniz, mahkeme safahatında da tanık dinletirseniz davanız kısa sürede "çekişmeli" olarak bitecektir..

3- Çocuğun velayetinin bir tarafa bırakılmasından sonra el değiştirmesi için olağan dışı koşulların oluşması gerekir. Bu koşulları gideceğiniz avukatla tartışmanızda fayda bulunmaktadır. Çocuğunuz kendisini ifade edecek yaşa(10 yaş ve üstü) geldiğinde ve sizinle birlikte yaşamak istediğini beyan ederse, velayeti tekrar almanız mümkün olabilir.