Mesajı Okuyun
Old 02-09-2011, 10:10   #20
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Batu Han
Geçen gün bir avukat güzel bir örnek vermişti.
Örneğin bir futbolcu sahada ki diğer bir futbolcuya oyunun durmadığı anda yumruk atıp burnunu kırıyor. Ortada bir yaralama suçu var. Peki disiplin cezası verilmesi yani futbolcuya 2 maç, 3 maç ceza verilmesi için bu konuda ki yargı kararı mı beklenicek?

Disiplin yargısıyla ceza yargısını karıştırmamak gerek diyorum sadece. Bu konuda ki yönetmelik ve kanunlar açık. Kaldı ki Federasyonun mahkeme kararını beklemesi vereceği kararı hukuki denetime sokmaz. Kararı yine şu an verdiğinde mevcut yollarla denetlenebilecek.

Ve açıkladığım doğrultuda atıyorum hızlı bir yargımız olsa ve karar çıkmış olsaydı, sanıkların tamamı beraat etse bile eldeki delillere dayanarak yine de futbol ahlakına aykırı hareketten küme düşmeye karar verilebilirdi. Denetim yolları da şu ankinden farklı olmazdı.

Sayın Batu Han,
anlattığınız olayda ve yönetmeliğe aykırı davranışların söz konusu olduğu diğer durumlarda, federasyon, barolar, mühendis ve mimarlık odaları, tabipler birliği disiplin cezası verecektir ve tüzükleri gereği vermek zorundadır. Ama! İşin aması federasyonun ve söz konusu birliklerin verdikleri disiplin cezaları her şeye rağmen hukuki denetime tabidir. Kendisine ceza verilen kimse, haksız bir ceza ile cezalandırıldığını düşünüyorsa yargıya baş vurabilir. Yargı büyük kozdur, yönetmelik gereği yetkili olan federasyon ve birlik gibi kozları devamlı olarak keser.

Alıntı:
Yazan Batu Han
Federasyonun küme düşürme kararı vermesi için iddia edilen suçların mahkemede ispatlanmasına gerek yok.
Haksız olarak, herhangi bir kanıt olmadan verilen bir küme düşürme kararı yargı tarafından bozulur! Federasyon ve tüzük yasaların üzerinde değildir!

Saygılarımla