Mesajı Okuyun
Old 28-08-2011, 08:54   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Alıntı:
mahkeme hemen boşanmaya karar verir mi

Boşanmanın mali sonuçları ve velayet konusunda anlaşma sağlanarak açılan boşanma davaları anlaşmalı boşanma olarak tanımlanır ve eksiklik yoksa tek duruşmada karar verilir.

Eğer anlaşma yoksa taraflar iddialarını ve savunmalarını tanık ve diğer delilerle ispat etmelidir.Bu genellikle biraz zaman alır.

Alıntı:
ihtar eş isterse mi gönderiliyor yoksa isteğe bağlı olmaksızın mı gönderilir

Dava açıldığında karşı tarafa dava dilekçesi ve duruşma günü gönderilir.Bu yasal bir zorunluluktur.Yapılmaz ise davanın esasına girilemez.

Alıntı:
bana istesem yada istemesem nafaka bağlanır mı?kızıma bağlanır onu biliyorum ama nafaka vermeyeceklerini ev ve arabanın da ortaklığa hakkımın olmadığını bu sebebple vermeyeceklerini söylüyorlar eşim memur 2000 tl maaş ile çalışıyor ama harcamaları çok fazla nafakayı zor ödeyeceğini söylüyor

Yasaya göre boşanma davası açılınca hakim dava süresince gerekli önlemleri alır.Bu onlemler arasında çocuğun kimin yanında kalacağı ve geçim için tarafların yapacağı katkı da vardır.

Fakat uygulamada nafakakonusunda tarafların talebi ile karar verilmektedir.

Nafaka miktarı da tarafların ihtiyaçları ve harcamaları dikkate alınarak kararlaştırılır.

Boşanmaya karar verildiğinde ise yoksulluk ve iştirak nafakasına ancak talep halinde karar verilir.

mahkemece kararlaştırılan nafaka icra takibibe konu edilir ve buna rağmen ödenmesse icra mahkemesine şikayet yoluna başvurma olanağı vardır.Nafaka ödememek suçtur.

Eşinizin evi ve arasına ortak değilsiniz.Sadece bu ev araba evlenme sonrasında kazanılan kazançla alınmış ise borşlardan kalan kısım için katılım alacağı talep edebilirsiniz.Bu da boşanma davasından ayrıca açılacak bir dava ile mümkündür.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.