Mesajı Okuyun
Old 26-08-2011, 20:52   #4
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Gemici
Almanya'da oturma müsaadesi alabilirseniz tüm problemleriniz çözülmüş olur, ama benim düşünceme göre oturma müsaadesi alabilmeniz olanaksız. Buna rağmen Almanya'ya mahkeme için geldiğinizde Alman Yabancılar hukukundan iyi anlayan bir avukata danışabilirsiniz.
Oturma müsaadesi alabilmenizin en başta gelen iki koşulu, yeteri büyüklükte ev ve geçiminizi sağlayabilecek paranın olması. Bunlar olmadığı içinde durum zor.

Sayın Konuk,
ilk mesajımda belirttiğim yukarıdaki koyulaştırdığım kısmı (ama benim düşünceme göre oturma müsaadesi alabilmeniz olanaksız.) düzeltmem gerekiyor. Aklımda kalanlara çok güvendim herhalde, özür dilerim.
Doğrusu: Alman Yabancılar Yasası Alman vatandaşı olan bir küçüğün anne veya babasına, velayet hakkını kullanmak için geldikleri takdirde, oturma müsaadesi verilmesini, Almanya'da geçimini sağlayacak geliri olmasa ve genel olarak aranan koşullardan bazıları gerçekleşmese bile, öngörüyor. Çocuğun velayet hakkı babadan alındığına göre sizin velayet hakkına sahip tek ebeveyn olarak Almanya'da oturma müsaadesi almanızda fazla zorlukla karşılaşacağınızı zannetmiyorum. İlk mesajımda da belirttiğim gibi en doğru cevabı dosyayı inceleme olanağı olan avukatınızdan öğrenebilirsiniz.

Saygılarımla