Mesajı Okuyun
Old 24-08-2011, 10:25   #1
Mehtap TAŞDEMİR TUNÇEL

 
Varsayılan Ortaklığın giderilmesi davası ve tahsis

A, B ve C bir arsanın müşterek malikleridir. C’nin ölümü ile hissesi mirasçılarına geçmiştir. A ve B tarafıma ortaklığın giderilmesi davası açmak üzere vekalet vermiştir. C’nin mirasçılarından yalnızca biri, adına tahsis işlemi yaptırmış olduğundan tapu kaydında yalnızca onun ismi ve hissesi görünmekte; C’nin diğer mirasçılarına düşen paylar ise halen belediye adına görünmekte, edinme sebebinde ise “2981 S.Y: Hak Sahibi Lehine Tahsis (Kalan) “ ibaresi yer almaktadır. Ayrıca taşınmaz üzerinde B ve C’ye (C’ye ait olanın üst katları ruhsatsız olmakla birlikte) ait iki ayrı yapı bulunmaktadır. C’nin Almanya’da olduğu bilinen mirasçıları ise evlerin kirasını almaktadır. Bu konu ile ilgili sormak istediklerim ise;

1- O.G. davalarında tapu kaydı esas alındığı için C’nin adlarına tahsis işlemi yaptırmayan mirasçılarının hisseleri Belediye adına göründüğünden, husumeti belediyeye yönlendireceğim. Ancak bu konu ile ilgili net bilgiye erişemedim ve “kalan” ibaresi kafamı karıştırdı. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ve acaba herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
2- Belediyeyi hasım gösterdiğimde ileride bir sebepsiz zenginleşme davası ile karşılaşmamak adına, satış aşamasında C’ye ait olan binanın bedeli ne olacak ?
3- Yine belediye taraf olduğunda satışın hissedarlar arasında yapılmasını talep edebilir miyim, eğer edebilirsem bunu dava dilekçesinde mi belirtmeliyim yoksa daha sonra da olur mu?
4- Satış aşamasında müvekkillerim anlaşıp arsayı kendileri almayı düşünmekteler. Teminata gerek kalmaksızın satışa katılabilmekle birlikte, eğer ihaleyi alırlarsa, paylarının ederi düşüldükten sonra kalan para mı yatırılır yoksa ihale bedelinin tamamını mı?

Şimdiden tüm cevaplayanlara teşekkür ediyorum.