Mesajı Okuyun
Old 22-08-2011, 13:04   #1
giles

 
Varsayılan limited şirkette ortaklıktan çıkarma ile ilgili prosedür

iyi günler,

Limited şirkette ortaklıktan çıkarma ile ilgili özellikle daha önce bizzat yapmış olan meslektaşlarımdan tavsiye rica ediyorum.

Olay özetlemek gerekirse: şirket 9 oratklı bir limited şirket ve çıkarılmak istenen ortak 100 adet paya sahip (5.000 TL sermayeye tekabül ediyor) şirketin sermayesi 50.000. kanunda Ortaklıktan çıkarılma sebepleri tahdidi olarak sayılmamış ancak bu olayda sebepler şöyle çıkarılmak istenen ortağın şirket ahengini bozması, üretimden sorumlu olmasına rağmen makinaların bakım vs. leri ile ilgilenmemesi ve bu sebeple üretim hacminin düşmesi, şirketten ayrılmak istediğini bildirse de anlaşmaya varılmadan imzalı şirket çeklerini alarak haber vermeden işyerini terkedip gitmesi. Ben şahsen bu olayları haklı sebep kabul ediyorum ancak yorumlarınızı rica ediyorum.

ayrıca belirtmek istediğim diğer hususta şirketten izinsiz olarak 2 adet imzalı çek koçanı aldığı üzerini kendsi el yazısı ile doldurup çekleri tahsil etmiş olduğudur şimdi ise alacağını aldığını şirketin ödeme yaptığını bu sebeple hisselerini yine şirket ortaklarına devretmek istediğinden bahisle ihtarname göndermiş durumda. ancak, bu ihtarnameye uyarak hisseleri devralmamız halinde devam eden davalarımız tehlikeye giriyor bu sebeple ortaklıktan çıkarma prosedürünü uygulamak istiyoruz.

daha önce ortaklıktan çıkarma yapan meslektaşlarımdan görüşlerini rica ediyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkür ederim,