Mesajı Okuyun
Old 18-08-2011, 23:11   #9
gusinimo

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Sayın Güzin Taş,

İddia meyve suyundan çivi çıkması gibi gayet somut bir iddia olduğuna göre ortada 2 seçenek var:
1- Gerçekten meyve suyundan çivi çıkmıştır ve bu samimi bir tüketici şikayetidir, bu durumda firma olarak -özür dilemek dışında- yapacağınız bir şey bence yok.
2- Meyve suyundan çivi çıkmamıştır, gerçek dışı bir beyanla marka yıpratılmaya çalışılmaktadır, bu durumda da TTK gereğince yukarıdaki maddeleri uygulayabileceğiniz tartışmasız.

Ancak ifadeleri doğrudan sansürlemeye çalışmak yerine, sorunu anlamaya ve çözmeye çalışmanın ticari olarak daha doğru bir yaklaşım olacağına katılmaz mısınız? Örneğin site/tüketici ile temas kurup sorunlu ürünü size göndermesini isteyebilirsiniz vs. Eğer ürün size gönderilmiyorsa veya başka bir kötüniyet seziyorsanız, bu durumda yasal haklarınızı kullanmanız zaten mümkün.

Sayın Admin,

Anladığım kadarı ile

1.İddia doğru ise kötülemek için açılan bir internet sitesine ve kullanılan ifadelere katlanma zorunluluğu var (Kötülemenin -doğru olsa bile- alenen yapılmasının bir önemi yok)

2.Haksız rekabet hükümlerine gidebilmemiz için bir tarafın tüketici olmasının bir önemi yok.

Ancak ifadeleri sansürlemekten kastınızın ne olduğunu anlayamadım . Mutlaka, sorunu anlamaya çalışmak ve çözmek gerekir, salt tek taraflı bir tutumla yaklaşmak doğru olmaz - ortada bir bireysel çalışma raporu olsa da-