Mesajı Okuyun
Old 15-08-2011, 07:14   #8
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.HARUN UYANIKOĞLU
Barış Beyin bulduğu karar kredi vereninde sorumlu olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir.somut Olayda ;şöyle bir gariplik var.Müvekkiliniz önce tapuyu kendi adına satın alır.Sonra Bankaya müracaat eder.Ben satın aldığım gayrimenkule kredi çekmek istiyorum der.Banka tapu kaydını ekspere gönderir.Eksper tapu kaydında belirtilen yere gider.Banka da bu gayrimenkülünüze ipotek aldıktan sonra da krediyi kullandırır.
Bu açıklamalar ışığında Bankanın sorumluluğu olmayabilir.kanaatini taşıyorum.

Sayın Av.Harun Uyanıkoğlu,

Alıntı:
4077 sayılı Yasa'nın 4. ve 10. maddeleri gereğince kredi veren, ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumlu olup,

cümlesinde yer alan "4077 sayılı Yasa'nın 4. ve 10. maddeleri gereğince…" cümlesine dikkat etmek gerekir. Söz konusu hükümleri okuduğunuzda bankanın kredi veren sıfatıyla sorumluluğunun, "krediyi belirli bir konutun satın alınması ya da belirli bir satıcı ile yapılacak satış sözleşmesi şartı ile vermesi…" durumu için geçerli olduğunu görmeniz mümkündür. Banka belirli bir konutun satın alınmasını şart koşmamış ise ya da belirli bir satıcıdan konut alınmasını zorunlu tutmamış ise, sorumlu tutulamaz.