Mesajı Okuyun
Old 14-08-2011, 02:35   #1
AV.HARUN UYANIKOĞLU

 
Varsayılan Sİte İÇİnde Anaokulu Yanindakİ Trafonun Kaldirilmasi

Merhaba;
150 Üyeli bir sitenin iki adet işyeri YEDAŞ'A ait olup bu işyerleri mimari projeye trafo olarak tescil edilmiştir.

Bu tarafolardan yönetmeliğe aykırı şekilde enerji hattı geçirilip 70 haneli ;45 Haneli iki adet siteye de elektrik verilmektedir.

Tapuda enerji nakil hatlarının geçirilmesine dair bir üst hakkı şerhi de yoktur.

Trafonun hemen yanında bir anaokulu ve sitenin lokali vardır.

Trafonun elektromanyatik dalgalarının insan sağlığına tehdit oluşturduğu anaokulunun yanında trafo olamayacağı,trafonun ses yaptığı enerji nakil hattının on cm beton üzerine toprak konularak geçirildiği ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesi ile sulh hukuk mahkemesine trafoların kal'i enerji nakil hatlarının geçirilmesi işleminin iptali için kat mülkiyeti kanununa aykırılıktan dava açtık.
Keşifte trafoların herhangi bir izolasyona tabi olmadığı görüldü.Beton zemin altında on cm toprak ile kapatılmanın tehdit oluşturduğu görüldü.
1.Bilirlkişi heyeti Trafoların yedaş'ın özel mülkü olduğu,bulunmasının kat mülkiyetine aykırı olmadığını yargıtay uygulamaları doğrultusunda ölçüm yapmaya ilişkin bilgi ve aletlerinin olmadığını beyan ettiler

2.Bilirkişi heyeti her ne kadar ölçüm yapmak için geldiler ise de hiç bir ölçüm yapmadan tehlike yoktur görüşünde bulundular Enerji Nakil Hattı 80 cmye gömülmelidir. dediler.

Hiç bir ölçüm yapılmadan bu aşamaya geldik.Hukukçu bilirkişi de yukarıdaki görüşleri yineleyerek raporunu tamamladı

DAvamız karar aşamasında olup anaokulu ve sosyal tesisin hemen yanında trafo olamayacağına ;muhakkak ölçüm yapılmasına dair yargıtay kararı arıyorum.Değerli görüşlerinizi de paylaşamınızı istirham ediyorum.