Mesajı Okuyun
Old 12-08-2011, 11:32   #1
MEGA46

 
Varsayılan sgk işyeri tespit tutanağı tutulması

1-Müvekkilime Sgk tarafından rapor tutulduğunu işyerinde sigortalı gösterilip çalışmayanların olduğunu belirten kurum yazısı gönderiliyor.

2-Müvekkilim bu yazıyı alır almaz hemen itiraz ediyor. İtirazında gönderilen yazı ekinde rapor olmadığını, rapora dayanak olan tutanağın kim tarafından tutulduğunu ve kimlerirden ifade alındığını böyle bir tutanağın tarafına tebliğ edilmesini talep ediyor.

3-Kurum bu yazıya cevap vermeyerek, çalışan iki kişinin resen hizmet süresini siliyor.

4-Kurum, müvekkilim hakkında C. savcılığına suç duyurusunda bulunuyor.

5-Duruşma esnasında dosya içerisine A4 kagıda bilgisayarda yazılmış TARİH ve SAYI numarası olmayan TUTANAK başlığı altında tutanak düzenlendiğini görüyor.

6-Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları yönetmeliği madde 13. rapor ve tutanakların düzenlenme usulüne aykırı şekilde tutulan bu tutanak matbuu bir tutanak olmayıp geçerli olup olmadığını soruyorum.
Birde istanbul 6.idare mah.30.1.2009 tar.2008/341 E. 2009/152 KARAR. SGN nın kontrol memurlarının denetim elemanı olmadığından dolayı tutulan tutanakların geçersiz sayılmasına karar verilmiş.elinde olan varsa bildirmesini rica ediyorum.

Dolayısıyla geçersiz bir matbuu evrak olmayan A4 kagıda yazılarak düzenlenen tutanak, geçerliliği olmayıp, bu tutanağa göre düzenlenen raporunda geçersiz sayılması gerekip gerekmediği hususunda görüşleri veya bilgileri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. saygılarımla