Mesajı Okuyun
Old 24-12-2006, 17:54   #7
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Jeanne D'arc
Ben, bu foruma taşınan hukuk haberlerini sadece bu forumdan takip ediyorum, ayrıca verilen linki tıklayıp ordan okumuyorum. "Hukuk haberi" olarak özellikle niteleme yapılarak, bu alana taşınan haberde de; esas ve özellikle, haberin devamının verilmesi gerekmez miydi?

Sayın Konyalı'nın işbu halde çok doğru ve haklı yorumuna; "bir hukukçu tüm meri mevzuatı da bilemez ki; ben de bilmiyorum ve elbette yorumum da bildiğim kadardır" diye karşıt fikir ile cevap verecekken, Sayın Özoğul'un cevabı durumu kurtardı.

Hukuk haberlerinde esas olan hukuk ilintisi gözden kaçırılmamalıdır.


Sayın Jeanne D'arc,

Verilen linkte (Açılmıyordu, düzelttim)haber aynen bu şekildedir. "Hukuk Haberleri" alanına sınırlı sayıda üyemiz katkıda bulunmaktadır. Bu üyelerimizden; haberdeki özel kişi ve şirket isimlerini silmelerini talep etmekteyiz. Yine haberin hukuki değer taşımasına dikkat etmelerini talep etmekteyiz. Bütün bunlardan sonra, sözkonusu haberin eklentisi var mı? Devamı var mı?Şeklinde bir kontrolu beklemek insaf ölçülerinden uzak bir yaklaşım olacaktır.

Sayın Özoğul'un haberi verilen linkte haberin devamı şeklinde değildir. "İlgili Haberler" başlığı altında yer alan 2 haberden birisidir.

Ben son zamanlardaki katkısı nedeniyle Sayın Seyda'ya teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu alana ilişkin eleştiriler hiç bitmeyecek sanırım. Haberi gazete vermektedir, ama en çok eleştiriyi yayınlayan üye veya THS almaktadır.Bir haberin doğru olup olmadığını denetlemek(THS olarak) bizim işimiz olmamalıdır. Haber gazetede yayınlanarak kamuya mal olmuştur. O haber aynen yayınlanabilir.Haberin yalan olduğunu gerçeği yansıtmadığını iddia eden üye, oturup doğrusunu bulmalıdır. Hukuka aykırı olduğunu iddia eden üye de, hukuki gerekçelerini yazacaktır.

Eğer haber yalansa ve üyelerimiz sayesinde bu durum ortaya çıkmışsa, haberin burada yayınlanmasının bir işlevi daha gerçekleşmiş olmaktadır. Medyada çıkan her habere inanmamamız gerektiğini öğrenmiş olmaktayız. X grubunda yayınlanan bir haberin, diğer gruba ait gazetelerde neden yayınlanmadığını sorgulamalıyız. Ya da tam tersi neden olabilmektedir? Türkiye'de bağımsız medya var mı? Medya yargısız infaz yapıyor mu? Medya haberleri ile hukuku, ekonomiyi, siyaseti yönlendiriyor mu? Medya haberlerini şantaj aracı olarak kullanıyor mu?

Bu yazdıklarım sadece bu habere özgü değil yanlış anlaşılmasın.Genel bir değerlendirme yaptım.

Önemli bir husus daha vurgulamak istiyorum. Sayın Av.Armağan Konyalı' ya da katılmıyorum.Bir hukuk haberi yayınlandığında, kişiye göre bir veya birçok hukuki aykırılık bulunabilir. Buradaki haberde, para cezasını polis mi kesmeli? Zabıta mı kesmeli? İşin bir taraftan baktığınızda hukuki boyutu bu gibi görünebilir. Ancak Sayın Av.Armağan Konyalı'dan önce yazan 2 üye ise, olaya insan hakları hukukundan bakmış olabilir. Haberi dikkatle okursanız; kaldırımda bir çok insan tezgah açmışken; sadece engelli vatandaşa ceza kesilmektedir. Haberin devamında ise ilgili dernek başkanlarının açıklamaları bulunmaktadır.

Alıntı:
Engelliler çok güç koşullarda yaşıyorlar. Bir çok işyeri yasal zorunluluk bulunmasına rağmen engelli çalıştırmıyor.


Alıntı:
Engellilerin organ mafyasının eline düşmesini önleyemeyen kolluk kuvvetleri bu uygulamayı hangi mantıkla yaptığını kamuoyuna izah etmeli

Alıntı:
Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemalettin Gürsoy, "Kaldırımları milyarlarca liralık lüks otomobillerle işgâl eden galericilere yetkililer bir şey demezken iki kutu mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan görme engelli

Buyrun size hukuken tartışılabilecek 3 konu...

Ben bunları yazdıktan sonra umarım ileride yayınlanacak bir haberde "Ama siz böyle demiştiniz, bakın bu haber böyle" diyecek bir üye olmaz. Bir çok haber yayınlıyoruz. Tabii ki hatamız olacaktır. Eleştiriye de açığız. Ancak hem haber yayınlayan; hem de haberlere mesajla katkı sağlayan üyelerimizin iştahını kaçırmadan eleştiri yapılmasını diliyoruz.

Saygılarımla