Mesajı Okuyun
Old 06-08-2011, 10:33   #2
av.sgenc

 
Varsayılan

Öncelikle ileride sorun yaşamamak için müvekkil ile yazılı ücret sözleşmesi yapmak en iyisi. Bir avukat meslektaşım bana " en iyi müvekkil en kötü düşmanındır" derdi. Her zaman değil belki ama müvekkiller bir gün gelip düşman olabiliyorlar.

İki türlü vekalet ücreti alabilirsiniz.
Birincisi karşı taraf vekalet ücreti. Bu ücret yasal oranlarda takip miktarına göre belirlenecektir. Bu ücret müvekkiliniz ile yapmış anlaşmadan bağımsız bir ücret olup, avukata aittir.
İkincisi müvekkiliniz ile aranızda yaptığınız sözleşme gereği alacağınız vekalet ücreti. Bu ücrette de müvekkiliniz ile aranızdaki anlaşma geçerli olacaktır. Yazılı anlaşma yoksa ve uzlaşamamışsanız o zaman en azından avukatlık asgari ücret tarifesindeki oranlara göre vekalet ücretine hak kazanırsınız.
Eğer müvekkilinizin bu icra takibinden başka bir işi için vekaletname sunmamışsanız ya da sunmayacaksanız, o zaman vekaleti size niçin verdiği belli. "Dosyaya vekaleti habersiz sunmuşsunuz" şeklindeki beyanına karşılık bu hususu ileri sürebilirsiniz. Bana göre yaptığınız işlemde hukuka aykırı birşey yok. Siz hak ettiğiniz vekalet ücretinizi almışsınız diye düşünüyorum.
Saygılarımla...