Mesajı Okuyun
Old 04-08-2011, 12:22   #2
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;

Çocuğun baba ile kişisel ilişkisini engellemeniz, çocuğun aile bağlarını özellikle gelişmesini kötü etkileyecek davranışlar içerisinde bulunmanız durumunda velayet babaya verilebilir. Yine çocuğun anne yanında kalmasının bedeni, fikri, ahlaki gelişmesine engel olacağı yönünde ciddi ve inandırıcı deliller bulunması gerekir, meydana gelecek tehlikelerin varlığını ispat yükü karşı tarafa aittir. Aksi takdirde anne şefkatine muhtaç çocuğun velayetinin babaya bırakılması yasaya aykırıdır. Hakim çocuğu dinleyip, şartlarınızı değerlendirerek velayetin değiştirilip değiştirilmemesi konusunda karar verecektir.

Yeniden evlenme tek başına velayetin değiştirilmesini gerektirmez. Aksinin kabulü velayeti sürdürebiilmeniz için ömür boyu evlenmenizi yasaklamak olur ki bu da temel hakkın kısıtlanması anlamına gelir. Velayetin değiştirilmesine karar verilmesi için bu yeni evliliğin çocuk için zarar/tehlike oluşturması gerekir. Özel hayatınız ise, çocuğunuzun psikolojik, biyolojik ve fikri gelişimini olumsuz etkilememelidir. Konu çocuğun yüksek menfaatlerine göre değerlendirilecek olup çocuğun gelişimine zarar veren bir durum olmadığı sürece velayetin değiştirilmesi talebi reddedilecektir.


Yine evlenerek başka bir şehre gitmek velayetin değiştirilmesini gerektirmez. Ancak çocukla boşandığınız eşiniz arasında görüşme sürelerinin yeni duruma göre değiştirilmesini gerektirebilir.

Hak kaybına uğramamak için bir avukattan DOĞRUDAN destek almanız gerektiğini unutmayınız.