Mesajı Okuyun
Old 01-08-2011, 03:56   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan CASTLE
Merhaba,
Müvekkilim, 1999 senesinde, şu anda farklı sahipleriyle devam eden bir anonim şirkette 550 lot -550.000 adet- hisse senedi almış. -bedelsiz-Sermayedeki payı %o -binde- 2.

şirket gözaltı pazara düşerek, denetime alınıyor. Firma devrediliyor. Şirketin İflas edip etmediğini bilmiyoruz. Müvekkilime göre ve araştırmalarıma göre Şirket iflas etmiş.

Müvekkilim, hisse senedi sahibi olduğu için alacak verecek sorumluluğu bulunmamakta. Hisse senetleri nama değil, kurumdan alınmışlar.

Ancak borsa konusunda pek bilgi sahibi olamadığım için, müvekkilime araştırma yapacağımı belirttim, herhangi bir sonuca ulaşamadım. Desteğinize ihtiyacım var.

öncelikle, bu alacak, şirket iflas etmişse dahi alınabilir mi, nasıl, hangi yollarla? yeni sahiplere gidilebilir mi?
Şirket iflas etmemişse ne yapmalıyız?
Ayrıca zamanaşımı söz konusu olacak mıdır?

Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.


Elinizdeki hisse senetlerini menkul kıymetler kanalıyla almış olsanız dahi neticede şirket hissesidir ve şirketin akıbetine tabidir. Şirket hissesine (hisse senedine) sahip olan kişi şirketten alacaklı değil, şirkete ortaktır. Yani şirket iflas etmiş ise, hisse senedinin tasfiye neticesinde şirketin mali durumu çerçevesinde bir değeri olabilir ve genellikle olmaz. Olaya bu çerçevede yaklaşmak gerekir.