Mesajı Okuyun
Old 28-07-2011, 15:11   #4
lawyer1502

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Aykut Toklu
Yazdıklarınız doğru zaten bu şekilde olması gerekiyor yani çekin iptali için bankanın bize vermiş olduğu kağıt parçalarının tarih tutar imza gibi unsurlarla geçerli bir hale getirilmesi gerekiyor bu durumda geçerli hale gelen çek yaprakları iptal ettirilebiliyor ancak benim aslında sormak istediğim bu şekilde akıbeti bilinmeyen çek yaprakları hakkında ne yapılabileceği??

Yani 9 sene geçmiş çeklerden bir haber yok nerede oldukları belli değil keşide edildi mi edilmedi mi belli değil yani neredeyse gıyabında gaiplik kararı alınası bir durum oluşmuş

Peki bankaya çek yaprağı sorumluluk tutarını ödemek yerine ödeme yasağı için ihtarname çeksek sonra da çeklerin iptalini istesek yani çek numaraları vs gibi bilgiler mevcut sadece çeklerin nerede olduğu bilinmiyor?

yerleşik yargıtay içtihatları çerçevesinde mümkün değil. yapabileceğiniz hiçbir şey yok malesef. benim başıma da aynı şey geldi. müvekkil şirketin bütün koçanı çalındı. çeklerin sadece 3 tanesi çıktı. menfi tespit davası açıp kazandık. ancak diğer çıkmayan çekler için yapılabilecek hiçbir şey yok, bankaya asgari sorumluluk tutarını ödemekten başka. kolay gelsin..