Mesajı Okuyun
Old 18-07-2011, 08:19   #3
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Işılay_
Müvekkilim 2009 yılında icra kanalı ile 3 daire satın almıştır. Bu dairelerden en üst kattaki doluymuş ve içinde oturanlar memleketlisiymiş. Memleketlisi müvekkili oyalamış ne kira vermiş 2 yıl boyunca ne de evi boşaltmış. Geçtiğimiz hafta müvekkil konuşmak için gittiğinde diğer iki dairenin de dolu olduğunu öğreniyor. Orada oturanlarla konuşuyor. Diğer iki dairede oturanlar ev sahibini en üst katta oturan olarak bildiklerini ve kirayı ona ödediklerini söylüyorlar. Müvekkil memleketlisi ile konuşmaya çalışıyor ancak adam evi boşaltmayacağını ve geçmiş yıl kiraları ödemeyeceğini söylüyor.

Müvekkil Diğer iki dairede oturanlardan birisi ile kira sözleşmesi yapıyor ve yazılı beyanını alıyor olay ile ilgili. Ancak 3. dairede oturanlar müvekkil ile konuşmayı reddediyorlar.

1- evleri nasıl boşaltma yoluna gidebiliriz?
2- müvekkilin memleketlisi 2 yıl boyunca oturmuş ve kira ödememiş, ortada kira sözleşmesi yok. Geriye yönelik ondan kira alacağımızı ve diğer dairelerden almış olduğu kiraları talep etmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Şimdiden teşekkürler ..

Satın alınma tarihinden itibaren 1 ay içerisinde, kiracıya ihtar çekilere 6 ay sonunda evi boşaltma talebinde bulunulmamış ise, artık yeni malikin kira akdinin devamını istediği sonucuna varmak gerekiyor. Bu anlamda sizin yapacağınız, satın alma tarihinden bu zamana kadarki kiralama bedellerini talep etmeniz. Bunun için ise örnek13 ödeme emri yollamanız gerekecek. Muhtemelen itirazla karşılaşacaksınız ama gayret ve sabır ile tahliye ile birliklte kiralama bedellerini de talep edebilirsiniz.

Ancak burada kira sözleşmesinin devamı söz konusudur, demişsem de, satın alma tarihinde oturan kişinin malik değil kiracı olması sebebiylşe söz konusu durum oluşacaktır. eğer ıturan kişi eski malik ise ecrimisil davasından ve müdahalenin meni davasından bahsetmek daha dopğru olacaktır.

Kira bedellerini en üst katta bulunan kişiye verdiğini söyleyen kişilerin beyanları, müvekkiliniz açısından önem arzetmez. Yanlış kişiye ödeme, onlşar arasındaki meseledir. Sizin kira alacaklarınızı bizzat size ödemeleri lazım. İspat külfeti onlara ait.

Bu anlamda biraz uğraştırırsa da sonunda kazanan taraf olursunuz, diye düşünüyorum.