Mesajı Okuyun
Old 12-07-2011, 08:10   #1
kezzy

 
Varsayılan Yapılan ihalenin iptali sonucunda doğan zarardan sorumluluk

2007 yılında yapılan ihalenin dayanağı olan 2006 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik Anayasa Mahkemesince iptal edilmiş, 2011 yılında Danıştay dava konusu ihalenin iptaline karar vermiştir.
Yapılan ihale sonucunda müvekkil 630.000-TL bedelle taşınmazları almış, tescilini adına yaptırmıştır. Ancak ihale için yapılan ilanda takyidatlardan ari olarak teslim edileceği yazdığı halde üzerindeki intifa ve içinde kiracılarında bulunmasıyla müvekkile teslim gerçekleşiyor.Müvekkil bu süre içinde kiracıların tahliye edilmesi içinde dava açıyor.
Tam kiracıların tahliyesi sağlanıyorken ihalenin yapıldığı yönetmeliğin iptaline karar verildiğinden taşınmazlar üzerine tasarrufu sınırlayıcı tedbir konuluyor.

Şimdi ilgili kurum müvekkile 29.06.11 tarihli yazı ile ihalenin Danıştay kararı ile iptal edildiği bu nedenle sadece 2007 yılında müvekkil tarafından ödenen satış bedelinin müvekkile iade edileceğine dair yazı göndermiş.

Öğrenmek istediğim konu; 2007 yılından bu yana müvekkil tarafından yapılan masrafları(tahliye vs dava masrafları) talep etmek hakkı bulunmakta mıdır? Yine 2007 yılında ödenen bedel günümüzde değerlendirildiğinde değer kaybetmiştir, bu farkı talep etme hakkı var mıdır?