Mesajı Okuyun
Old 06-07-2011, 10:58   #2
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Nil Şeker
Müvekkilin eşi 4 ay önce iş kazası sonucu vefat etmiş.11 ve 9 yaşlarında iki çocuğu var.Davalı işverene karşı tazminat davası açacağız.Sorun şu; 11 yaşında olan çocuğu zamanında babaanne ve dedenin çocuğu gibi nüfusa kaydettirmişler.Tazminat davasını hemen açıp tedbir talep etmemiz gerekiyor.Anne ve küçük çocuk için tazminat davası açarken, dilekçede diğer çocuğun varlığından bahsedip, onun içinde hemen nüfus davası açmayı düşünüyorum.Çocuğun müvekkil ve eşinin çocuğu olduğunu tespit ettirdikten sonra, çocuk için ayrı bir tazminat davası açıp, davaların birleştirilmesini talep edeceğim.
Olayla ilgili düşündüğüm işleyiş doğrumudur?Hatalı düşündüğüm bir yer var mıdır?Görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Tek bişey diyerek sizi uyarmak istiyorum;

eğer bu çocuklar, babaannesinin ve dedesinin sağlık sigortasından yararlanmış iseler, nitelikli dolandırıcılık suçlaması ve davası ile karşı karşıya kalacağınızı söylem isterim. Resmi evrakta sahtecilik ve soybağını değiştirme suçları da var ama bunlar muhtemelen zamanaşımına uğramıştır.

İlk başta olacakların hesabını yapmanızı öneririm.

Konuyla ilgili olarak da;
Her iki çocuk için de dava açmanızı ancak veli veya vasileri tarafından yapılabilir. Bu anlamda öncelikli olarak nüfus davasına yönelmeniz gerekmekte. İş kazalarında 10 yıllık zamanaşımı süresi olduğundan bence bu işleri yetiştirmenizde sıkıntı olmaz. Öncelikli olarak anne ve diğer çocuk için dava açın ancak dava dilekçesinde, babaannenin yanındaki çocuğun durumunu belirtin.