Mesajı Okuyun
Old 29-06-2011, 15:27   #1
denizkayilioglu

 
Varsayılan Acenta aracılığıyla yapılan sözleşmede hasım sorunu

Bilgilerinizi merak etmiş olduğum konu, geniş bir internet portalı olarak bünyesinde 10'dan fazla tatil tur şirketini barındıran bir tatil şirketi ile acenta aracılığıyla imzalanmış olan yurt dışı paket sözleşmesi ile ilgili.
İnternet portalı üzerinden hizmet veren bu şirket, çeşitli tatil tur şirketleri ile anlaşmalı olarak kendi adına pazarlamasını yaptırmakta, gerekli koşulları tüketicilere sunmakta, son olarak acentaya faks ile yollamış olduğu sözleşmeyi tüketiciye imzalatarak imzalı sözleşmenin ve ödeme bilgilerinin (kredi kartı vs...) kendilerine aynı yolla yollanmasını sağlayarak sözleşme kurmaktadır. Sözleşme altında taraf olarak, internet ortamında hizmet veren şirket yer almaktadır. Unutmadan belirtmek gerekir ki tur hizmetini sağlayan şirket acenta görevini üstlenmiş olan şirkettir. Mevcut internet sitesinde de bu konuya ilişkin, hangi acenta tur şirketinin tüketici tarafından tercih edileceğinin sorulmuş olduğu geniş bir yelpaze yer almaktadır.
Sözleşmenin altında adı geçen şahsın hasım olacağını düşünüyor olsam da bütün hizmeti sağlayan, acenta şirketin hasım gösterilme olasılığı var mıdır? Dava her iki şirkete birlikte mi yöneltilmelidir? Şimdiden bilgileriniz ve değerli zamanınız için teşekkür ediyorum.
Herkese iyi çalışmalar!