Mesajı Okuyun
Old 23-06-2011, 12:54   #3
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukat.derviş.yıldızoğlu
Müvekkil 657 ye tabi rehber ogretmendir. belli bir tarihte seminer nedeniyle gorevi icabi baska bir sehre gitmiştir. Bu arada onceden farklı tarihlerde toplu olarak hazırladıkları raporları, hizmetin aksamamasi için ve calışma sistemleri gereği tek bir tarihte imzalıyorlar ve ancak imzalanma tarihi evrakta görünen tarihten sonrasına aittir. Ancak bu tarih, müvekkilin seminer için sehir dısında olduğu zamana denk geliyor. Bu sebeple müvekkil hakkında resmi belgede sahtecilik ve gorevi kötüye kullanmak suclarından adlı soruşturma başlatılıyor. Benim sorum şu: devlet bu raporlara gore ilgilisine para odemektedir. Ancak bu raporlar gercegi yansitan raporlardir, yani özü itibariyle sahte değildir. Sadece yukarıda belirtilen sebeple tarih ile ilgili sıkıntı vardır. Burada kamu zararı olmadıgından gorevi kötüye kullanma sucu olusmayacaktir. Ayrica her ne kadar tarih Atma konusunda sıkıntı var ise de, suc kastı olmaması ve hizmetin aksamamasi için yapılan bu eylem resmi belgede sahtecilik sucunu teskil etmeyecegini dusunuyorum. Konu ile ilgili goruslerinizi bekliyorum Teşekkürler

Yazınızda da bahsettiğiniz nedenlerle m.257'de yazılı suç oluşmayacaktır.

Maddi unsur açısından, salt belirttiğiniz maddi olay ve durum açısından belgenin TCK.m.204'ün aradığı anlamda belgenin "sahte" hüviyetine girmeyeceği kanısındayım.

Manevi unsur açısından ise suç işleme genel kasdını gösterir bir emare de görünmüyor.

Olay, memurun disiplin amirlerini ilgilendiren, disiplin cezasına (uyarma vs..) maruz kalabileceği bir hal olarak görülüyor.

Saygılarımla.