Mesajı Okuyun
Old 22-06-2011, 22:38   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Dava sürerken hükmedilen tedbir nafakasının tahsili için öncelikle icra takibi yapmanız gerekmektedir.İcra takibi yapılmassa cezai sorumluluk da doğmaz.

Takibe rağmen nafaka ödenmemesi suçtur.Birikmiş nafakaların ödenmemesi suç değildir.Yani ancak icra takibinden sonraki bir aylık süre geçtikten sonra ,takipten sonra ödenmeyen nafaka için İcra Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.Ceza verildiğinde infaz için boşanma kararının verilmesi beklenmez.Borçlu borcunu ödediğinde ceza kaldırılır.Her ödenmeyen ay nafaka borcu için şikayet hakkı bulunmaktadır.

2-Ödenmeyen ve işleyecek nafakalrın tahsili için maaş haczi istenebilir ve nafaka maaştan kesilerek icra dosyasına gönderilir.Süre tebligat ve yazışma sürelerine göre değişmektedir.

3-Sosyal ve ekonomik durum konusunda tek veri maaş bordrosu değildir.Yaşam standardına ilişkin her türlü delil dosyaya sunulabilir.Kredi kart harcamaları banka hesap hareketleri,siğortaya ödenen prime esas kazanç vb gibi verilerin dosyaya sunulması yararınızadır.

Bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.