Konu: Tazmİnat
Mesajı Okuyun
Old 21-06-2011, 10:43   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.katılımcı

Alıntı:
1-)Resmi boşanma olmadan 3.şahışla birlikteliği olduğunu kanıtlarsam eski eşime maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim ve kazanırmıyım bu dava açma zamaın aşımı varmı?(3.şahsin bu birlikteliğinin kendisinin verdiği C.başsavcılığına dilekçesinde kabul etmiştir.)

Boşanma davanızda maddi-Manvi tazminat konusunda anlaşma yapmışsanız veya feragat atmişseniz yeniden tazminat talep edemessiniz.

Tazminat konusunda kesin hüküm yoksa boşanma davasının kesinleşmesinden itibaren bir yıl içinde tazminat davası açmak olanaklıdır.

Alıntı:
2-)nafakasını düzenli ödemediği için ne yapmalıyım?(gerekçesi işlerinin iyi gitmediği söylüyor.)

Nafakakın ödenmesi için önce icra takibi yapılmalıdır.Usulüne uygun tebligat sonrasında nafaka ödememek suç oluşturur ve İcra mahkemesinde dava açılabilir.

Alıntı:
3-)kızımı yanına götürdüğünde zamanında getirmiyor bunun kızıma zarar vermeden ne yapabilirim yaptırımı nedir?

Bu davranışı önlemek için çocuğun icra aracılığı ile ve pedegog eşliğinde alınması ve teslimini isteyebilirsiniz.


Alıntı:
4-ve son zamanlarda velayeti benden alaçam diye tehdit ediyor alma olasılığı varmıdır?yukarıda belittiğim şartları düşünülürse ne kadar velayeti alma hakkı var ve kızım 8-10 yaşlarında velayet davası açarsa sonuç değişirmi?

Velayet konusunda kendini ifade edebilecek çocukların görüşü belirleyicidir.Eşiniz dava açsa da,çocuğunuz sizinle beraber yaşamak istediğini beyan ettiğinde davanın reddedilmesi beklenir.

Bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızı öneriyoruz.