Mesajı Okuyun
Old 20-06-2011, 13:50   #4
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.yıldırım
müvekkil dükkanını 5 yıl süre ile kiralıyor. Kira bedelini 12.000-TL olarak belirliyorlar ve bu şekilde ilk kira sözleşmesini yapıyorlar. Müvekkil her ay için 12.000-TL'lik senet alıyor. Ancak senetlerin kiraya ilişkin verildiği sözleşmede belirtilmiyor.Aynı gün ikinci bir kira sözleşmesi daha yapılıyor. İlk sözleşme ile kira bedeli dışında bütün hususlar aynı. Kira bedelini 4000-TL olarak yazıyorlar. Kiracı ilk yıl kiraları 12.000-TL olarak ödüyor ve senetlerini alıyor. İkinci yıl senet olmadığından ve resmi yerlere 4000'lik sözleşme ibraz edildiğinden bu rakam üzerinden ödeme yapmaya başlıyor. Bu arada sözleşmedeki artış oranını da dikkate almıyor. Müvekkil torba yasa çıktıktan sonra pişmanlık duyuyor.Vergi dairesine 12.000TL lik kontratı ibraz ediyoyor.Matrah artırımında bulunuyor.ayrıca 12.000tl lik kontratın damga vergisini ödüyor.Biz 12.000tl Lik kontrata dayanarak icra takibi yaptık itiraz ettiler.Biz kiracıyı bu işyerinden en kısa sürede nasıl tahliye edebiliriz\Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası açarsak kiracı kira bedelinin belli olmadığı iddiasında bulunabilir mi*

Sayın meslektaşım,

kira Ödemeleri karşılığında verilmiş olunan senetler, borcun ödendiği anlamını taşımaz. Eğer mutabakat yada ödendi belgeleri var ise, bunlar mukabilinde kiracı, kira ödemesini ispatlar siz de alacaklı olduğunuz miktarı ve geçerli sözleşmeyi ispatlarsınız.

Yani, kiracının imzaladığı tediye makbuzu niteliğindeki bir belgede yada banka dekontu var ise, bunları delil olarak sunabilirsiniz.

Eğer ödemenin olduğuna dair bir belge yok ise, sizin için bir sorun yok. Kiracı bir önceki yıl yapmış olduğu ödemeleri ispatlasın o halde. ispat onlara ait!!!