Mesajı Okuyun
Old 16-06-2011, 14:24   #6
alvarez

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avercan38
SAyın Yücel Kocabaş, cevabınız için teşekkürler. Ama, kamulaştırma usulünde ilk yol anlaşma yoluyla satın alma, yani taşınmaz sahibinin ferağ vermesi, anlaşamama durumunda şimdiki kamulaştırma kanununda olduğu gibi idare kamulaştırma için mahkemeye başvurmak zorunda değil midir? Nitekim, olayımızda müvekkilin babası ferağ vermediği için idare adına tescil yapılamamış, halen kendi adına kaytılı taşınmaz. Bu kamulaştırmanın tamamlanamdığı anlamına gelmez mi? 6830 sy. kanunun 17. maddesi ferağ olmaması durumunda idareye mahkemeye başvurma zorunluluğu getirmiş.

Sayın avercan 38, yakın zaman da karşılaştığımız benzer bir durumda bizim düşüncemiz de kamulaştırmasız el atma davası açılması gerektiğidir. Kaldı ki görüşmeye gittiğimiz kamulaştırma kararı alan idarede bu neviden durumlarda kendilerine karşı kamulaştırmasız el atma davaları açıldığını belirttiler.
Bizim davamız da yeni açılmış olduğundan dava ile alakalı şimdilik bilgi veremiyorum ilerleyen aşamalarda bizde doğruluğu hakkında kesin fikre sahip olacağız.