Mesajı Okuyun
Old 15-06-2011, 13:21   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Hemocrania
iyi günler..


Özel dershane öğrencinin eğitimi için veliyle sözleşme yapıyor ancak hizmet verildiği halde ücretin 300 TL si ödeniyor 500 TL bakiye ödenmiyor. ödenmiyor.. İcra takibi yapılıyor ancak itiraz ediliyor. İtirazın iptali için sulh hukuk mahkemesinde dava açtık ancak mahkeme görevsizlik kararı verdi. Biz açıkçası yargılamanın uzamaması amacıyla itiraz etmedik. ancak görevli tüketici mahkemesi davayı hakem heyetine başvuru olmadığından reddetti.


Hakem heyetinin dershanenin veliden olan alacağı konusunda ne gibi bir hukuki tasarrufu olabilir? Hakem heyetine hizmet bedeli için başvuru zorunlu mudur?


saygılarımla

TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ

MADDE 22.-

Değeri 1.031,87 TL (*) nin altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği kararlar tarafları bağlar. Bu kararlar İcra ve İflas Kanununun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı onbeş gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. İtiraz, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak, talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir. Tüketici sorunları hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

Değeri 1.031,87 TL (*) ve üstündeki uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetlerinin verecekleri kararlar, tüketici mahkemelerinde delil olarak ileri sürülebilir. Kararların bağlayıcı veya delil olacağına ilişkin parasal sınırlar her yılın Ekim ayı sonunda Devlet İstatistik Enstitüsünün Toptan Eşya Fiyatları Endeksinde meydana gelen yıllık ortalama fiyat artışı oranında artar. Bu durum, Bakanlıkça her yıl Aralık ayı içinde Resmi Gazetede ilan edilir.