Mesajı Okuyun
Old 09-06-2011, 19:17   #1
av.cevat

 
Varsayılan Şüpheli Vekili aynı zamanda mağdurun müdafisi olabilirmi!...

Merhaba Arkadaşlar;
Müvekkilim velayeti ayrıldığı eşinde olan 12 yaşındaki kızının kendisiyle görüşmemesi yönünde annesi tarafından baskı yapıldığı, üvey baba ve üvey babanın oğlundan cinsel istismar ve tacize uğradığı için şikayetçi oluyor.
Çocukta yaşadıklarını aynen anlatıyor.Hatta üvey babanın oğluyla aynı odada kaldığını belirtiyor,odasının fotoğraflarını dahi dosyaya sunarak şikayetçi oluyor.
Savcılıktan tedbir talep edilmesine rağmen dosya bir türlü sonuçlanmayınca teslim süresinde icra marifetiyle kızını velayet sahibi kadına teslim ediyor. Teslimden sonra çocuk annesinin yanından kaçıp polise sığınıyor. Gitmek istemediğini beyan edip direniyor. Ama yine anneye teslim ediliyor.
Savcılık soruşturması sırasında çocuk yine şikayet edilenlerle birlikte. Savcılık konuyla ilgili takipsizlik veriyor.
Karar elime gelince hayrete düştüm.
Çocuğun baskı altında olduğunu, soruşturmanın gizlilik içinde yürütülmesini talep etmemize rağmen bu yapılmadığı gibi, müvekkille eski eş arasında görülmekte olan 8 ayrı davada şüphelinin vekilliğini yapan avukat çocuğun ifadesinde de müdafi olarak bulunuyor.Yani şüpheli vekili aynı zamanda mağdurun vekili. Hal böyle olunca çocuk yaptığı şikayeti geri alıyor. baskı altında olduğu apaçık ortada.Şikayet dilekçemizde şüpheli kadının ,babasıyla kişisel ilişki kurduğu dönemde çocuğun ahlak ve terbiyesini bozacak şekilde sms ler gönderdiğini,bu kayıtların istenmesini talep etmemize rağmen hiçbir işlem yapmadan savcılık Takipsizlik Kararı vermiştir.Bu ne kadar hukuka uygun sizce?..