Mesajı Okuyun
Old 09-06-2011, 13:27   #1
SINIRSIZ

 
Varsayılan işe iade sonrası..

şimdi bahsedeceğim bana çok çetrefilli gelen bu konu inşallah sizin için çözümü çok basit bir soru olsun..Böyle umuyor ve şimdiden çok teşekkür ediyorum..

müvekkilim işçi 5 yıl önce işe iade oldu ve tüm hakları ile birlikte boşta geçen 4 aylık sigortası da ödendi. Bu yıl, geçen ayda emeklilik sebebiyle işten istifa etti. fakat sgkda emeklilik işlemlerini başlattığında tam 4 aylık bir çakışma olduğu görüldü. işe iade olduğunda davalı işveren işçinin zaten başka bir dönemde sigortalı olduğu zamanı geriye dönük sigorta yapmış. işçi bu durumu düzelt dedi. işveren düzeltemiyor. beni işe geri al 4 ay daha sigorta yap çalışayım dedi. sen iş akdini feshettin kusura bakma diyor. müvekkilim sigortadan da geçtim tazminatımı ver diyor.. emekli olmadın sana niye tazminat vereyim ki diyor. yani o kadar kötü niyetli bir şirket..

Şimdi ben ne yapmalıyım direk kıdem tazminatı davası mı açsam yoksa 15 yıl 3600 gün sebebiyle mi kıdem tazminatı davası mı açsam? sonuçta emeklilik sebebiyle işten ayrılıyorum diyor.ikisi farklı emekililkler... fesih sebebinin tek olması ve değiştirilemeyeceği ilkesi ile çelişmiş olurmuyuz ?

Ben işin içine çok gömüldüğümü ve o yüzden aslında çok basit bir çözümü göremediğimi düşünüyorum. umarım siz görürsünüz.. teşekkürler.. iyi çalışmalar..