Mesajı Okuyun
Old 09-06-2011, 12:13   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Evlilik kurumu, eşlerin karşılıklı saygı, sevgi, paylaşım ve fedakarlıkları olmazsa sadece iki kişinin aynı çatı altında fiziken yaşıyor olmasından başka bir anlam ifade etmez. Belirttiğiniz şekilde astım hastası olmanıza rağmen size uygun yaşam koşullarını sağlamak adına herhangi biri girişimde bulunmaması, eşinizin hastalığınız nedeniyle size gereken hassasiyeti göstermiyor olduğu anlamına gelir.

Maddi durumunuzun iyi olmaması nedeniyle -örneğin- evi ya da çalışma koşulları nedeniyle yaşadığınız bölgeyi değiştiremeyebilir ancak bitkilerden yayılabilecek polen vb. maddelerin sağlığınıza verebileceği zararı göz önünde bulundurarak evde çiçek yetiştirilmesinden vazgeçebilir.

Açacağınız boşanma davası aslında, evlilik birliğinin sarsılması nedenine dayandırılabilecektir. Zira, eşlerden biri diğerinin sağlığı için asgari de olsa hiçbir adım atmıyor ise, o eşin kusurlu olduğu ve söz konusu evlilik birliğinin sarsılmış olduğu söylenebilir.

Bire bir avukat desteği almanız, sorunuzda kısaca değindiğiniz durumları ayrıntıları ile avukatınızla paylaşmanız, açacağınız davanın reddedilmemesi açısından önem taşımaktadır.