Mesajı Okuyun
Old 08-06-2011, 15:36   #19
Derya DEMİR

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Adli Tip
Şayet bu kararın bu haliyle, işe iade başvurusu yapmaya elverişli olduğuna karar verilirse, Yargıtay'daki işe iade dosyalarının sayısı epey artabilir.

Davalı temyiz etmedikçe, işçi de gönül rahatlığıyla temyiz edip: "işe başlatmama tazminatı 4 ay denmiş ama, daha fazla olmaz mıydı, hele bir kere daha bakıverin bakalım" diyebilir!

Sayın Adli Tip, tam da böyle bir gelişme oldu. Size de malum olmuş?

Bir dilekçe yazdım mahkemeye hitaben. "Mahkeme kararının davalı işveren ... ' ya tebliğ edildiği tarihin, süresinde temyiz başvurusunda bulunup bulunmadığının, temyiz edilmemiş olması halinde bu durumun yazı ile tarafıma bildirilmesi istemi hakkında bir dilekçe ile hakimin huzuruna çıktım. Tek tek anlattım derdimi son kez. "Ben seni nedenle uğraştırıyorum ki bir aydır, işe iade kararı kesinleşmiştir tabi, başvur hadi işe başlamak için" dedi ve "verilsin" diye yazarak havale etti dilekçemi

Ben de tarafıma verilecek yazı ile işverene "bak kararı süresinde temyiz etmemişsin, karar senin yönünden kesinleşti, kesinleştiğini de şu tarihte öğrendim süresinde başvurumu yaptım, bir ay içinde beni işe başlat" diye noterden bir ihtarname göndereceğim!

Temyizden de feragat etmeyeceğim.

22. Hukuk Dairesi de muvazaaya bakmadan kararını verecektir diye de bir his var içimde!

Hukuk, yasa vs. mi? Bu hallere düşürenler utansın ben değil!