Mesajı Okuyun
Old 17-12-2006, 01:34   #6
mutlakadalet

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan anti-leviathan
Adamın eşi ile 'adam öldürme kastı' ile cinsel birliktelikte bulunduğunu düşündüğümüzde, ben bunu adam öldürmeye teşebbüs hükümlerine sokamıyorum; çünkü suça teşebbüs etmek şu anlama gelir: Kişi, suçu işlemek ister, elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlar ve fakat elinde olmayan nedenlerle suçu tamamlayamaz ve ölüm sonucu gerçekleşemez.
Saygıdeğer anti-leviathan katılmadığınız noktaya ben de katılıyorum. "Eeee bu nasıl iş hem birşeyi savunuyorsun, hem de aksini iddia edene katılıyorsun" diyen değerli THS üyeleri ve konuklar sizlere de katılıyorum (Nasrettin Hoca gibi oldu )
Bilindiği üzere adam öldürme suçu, serbest hareketli bir suç. Buna bağlı olarak o suçu gerçekleştirmeye elverişli her vasıta da o suçun davranış unsurunu oluşturabilir. Olayımızla ilgili olarak HIV virüsü taşıdığını bilerek karşısındaki kişiyi öldürmek maksadıyla cinsel ilişkiye giren kişinin davranışının elverişli olup olmadığı hususundaki düşüncem net olmamakla birlikte davranışın elverişli olduğu yönündedir. Ancak sağlam gerekçelerim olmadığından ötürü de aksini idda edip, tatmin edici tezler sunanları seve seve dinlemeye hazırım.

Alıntı:
bir noktaya daha değinmek istiyorum: Yeni TCK'da 'kastı aşan adam öldürme' kavramı kalkmış yerine 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' getirilmiştir.
Uyarınız için teşekkürler.

Alıntı:
Ank üniv kaçıncı sınıf merak ettim? yeni yönetmeliğe tabi olanlardan mısın?
3.sınıf öğrencisiyim. Yani maalesef ki ben de yeni yönetmelik mağdurlarındanım. İşin kötü tarafı bazı hocalarımızın, hala eski yönetmeliğe tabi olduklarımızı düşünmesi (Eski yönetmelikte 60 not ortalaması ile ders geçilebilirken şu anda 70 olması gerekiyor) Ancak yeni yönetmeliğin olumlu yönlerini de yadsımamak gerekir. (Yeni yönetmeliğin yaptığı müspet etki dolayısıyla öğrencilerin ders çalışmak konusunda daha fazla gayret sarfettikleri kesin.)
Saygılarımla...