Mesajı Okuyun
Old 06-06-2011, 16:52   #27
av.cevat

 
Soru

Alıntı:
Yazan Gemici
Mahkemenin aldığı boşanma kararı bir sözleşme mı?
Borçlar kanunu hükümleri mahkeme kararlaına uygulanır mı?

Saygılarımla

Sayın Gemici;
Yukarıdaki sorunuzun somut bir cevabını buldum paylaşmak istedim. Aynı dava konusu ile ilgili karşı taraf daha önce yine başka bir aile mahkemeine dava açmış. Karar yeni elime geçti.
" ...Önceden yapılan anlaşmalı boşanmadaki sözleşmeye uyulmaması nedeniyle akitten doğan borcun yerine getirilmemesi söz konusu olup,bu tür uyuşmazlıklar Borçlar Kanunu 'nun genel hükümlerindeki birinci kısma göre çözümlenebilecektir.4787 sayılı Aile Mahkemeleri'nin kuruluş,görev ve yargılama usullerne dair kanunun 4.maddesi nazara alınarak Borçlar Kanunu uygulamasına ilişkin davalara bakmaya mahkememiz görevli olmadığından ,mahkememizin GÖREVSİZLİĞİNE, talep halinde dosyanın Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmesine..."
Aile mahkemesinin bu kararından sonra davacı gayrimenkulün bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde davasını açıyor. Asliye Hukuk Mahkemesi de Görev yönünden davayı reddedip,tekrar Aile Mahkemesine gönderiyor. Ve Aile Mahkemesinde dava halen derdest.Ben bütün bunları da dosyaya sundum. Şimdi bu davaya bakmaya yetkili mahkeme konusunda da bir belirsizlik ortaya çıkmış durumda.Herkese saygılarımla.