Mesajı Okuyun
Old 30-05-2011, 15:34   #4
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan akrd61
Değerli meslektaşlar,adli yardımdan gelen tedbir nafakasının icrasına ilişkin görevlendirme söz konusu.Tedbir nafakasına ilişkin ara kararının verildiği boşanma davası sonuçlanmış karar da bir kaç gün içinde yazılacak.
Bu durumda

1)Kararın yazılmasını beklemeyip ara kararı onaylatıp yada mahkemece müzekkere yazılarak elden verilecek bu müzekkre ile nafakanın icrası için ilamsız icra yoluna gidebiliriz diye biliyorum.Bu husuta eksik olan bir şey varsa siz değerli üstadlarımın görüşlerini bekliyorum..

2)Kararın yazılmasını bekleyip ilamı aldıktan sonra ilamlı icra yolu ile ara kararı gereği karar verilen tedbir nafakasını tahsil edebilirmiyiz ?

Sayın akrd61,

1. sorunuzda ilamın yazılmasını beklemeden ilamsız takip yapmanızda bir engel yok. Bunun için durşma ara kararının geçtiği duruşma zaptına dayanak olarak ilamsız icra yapabilirsiniz.

2. sorunuzda ise, ilam kesinleşmediği sürece kararın ilamlı olarak icrasını isteme durumunuz söz konusu olamayacaktır. Ancak tedbir nafakasını da ilam kesinleştikten sonra yoksulluk ve iştirak nafakası ile birlikte ilamlı olarak icra edebilir miyim derseniz; ilam oluşturulduğunda tedbir nafakasından da bahsedileceğinden, buna mani bir durum olmayacaktır.