Mesajı Okuyun
Old 27-05-2011, 16:40   #2
av.kadirpolat

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan şahika
Değerli Meslektaşlarım,
Müvekkil ltd. şti adına kayıtlı 2011 model araç, satın alınmasını takip eden 10. günde motor ikaz lambasının sürekli yanması ve motorun aşırı ısınması nedeniyle servise götürülmüştür. Daha sonra, araç vites kutusunda arıza meydana gelmiş, araç, viteslere geçiş yapamaması nedeniyle yolda kalmış, çekici vasıtasıyla servise götürülmüş, serviste, numarası belirtilen parçanın arızalı olduğuna ve değişimine karar verilmiştir. Ancak Müvekkil şirket yetkilisi, parça değişiminin araçta değer kaybına neden olacağından bahisle parça değişimine onay vermemiş, ödediği bedelin iade edilmesini istemiştir. (Satıcı şirkete İhtarname gönderilmiştir) Ayrıca Müvekkile ait aracın model yılı 2011 olmasına rağmen, aynı model aracın devamı üretilmemektedir.

Söz konusu olayla ilgili olarak dava açmaya hazırlanıyorum. Ancak tereddütte kaldığım bir durum var. Olayda araç sahibi Şirket olduğundan dava Ticaret Mahkemesinde görüleceğinden, araçtaki gizli ayıba rağmen, belirlenen garanti süresi içinde aynı nitelikteki arızanın 2 den fazla, farklı nitelikteki arızanın 4 ten fazla olup olmadığına bakılacak mıdır?

Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde net bir sonuç alamadığım için siz değerli meslektaşlarımın görüş, tecrübe ve önerilerine ihtiyaç duyuyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Burada terditli dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.

Yani aynı türden bir araç ile değiştirilmesi yada temerrüt faizi talepli aracın bedelinin iadesini; yada değer kaybının tazminini isteyebilirsiniz.