Mesajı Okuyun
Old 27-05-2011, 15:18   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinizin ayrı bir ev açmaması, sizleri annesi ile yaşamaya zorlaması, hakaretleri, fiziksel şiddeti kusurdur. Bunları dava içinde her tür delille ispatlayabilirsiniz. En yakın akrabalarınız size tanık olabilir.

Eşinizin evin giderlerine katılmaması nedeni ile sadece nafaka davası açma hakkınız da vardır. Bu davada da eşinizin sizlerin temel ihtiyaçlarınızla ilgilenmediğini kanıtlamanız gerekir.

Boşanma davası ile, çocuklarınızın velayetlerini ve onlar ve kendiniz için nafakaya hükmedilmesini isteyebilirsiniz. Maddi ve manevi tazminat da talep edebilirsiniz.

Sizin yemek yapmamanıza eşinizin tavır ve tutumlarının sebep oludğunu ispatlayabilirsiniz. Mahkeme değerlendirmesini tüm delillere göre yapacaktır.

Eşinizin mal varlığının ve gelirinin miktarı nafaka miktarını da etkiler. Ancak ne kadar lira nafaka bağlanacağını bildirmek mümkün değildir. Mahkeme yargıcının taktirindedir.

Nafaka ödememek suçtur.

2002 yılından sonra evlilik birliği içinde edinilmiş mallar var ise, bu malların yarı değeri üzerinde tasfiye payı alacağınız da mevcuttur. Bu dava için, boşanmanın kesinleşmesi gerekir. Kesinleşme sonrasında Tasfiye ve tasfiye payı alacağı istenmelidir.

bir avukatla DOĞRUDAN görüşmenizde yarar vardır.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değilse, bulunduğunuz yerin il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini isteyebilirsiniz.

Saygılar.