Mesajı Okuyun
Old 26-05-2011, 11:22   #1
erkoo1733

 
Acil BoŞanma Davasi - EdİnİlmİŞ Mallar - Muvazaali İŞlem

Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyli derdest bulunan boşanma davası açılmıştır. Bu davanın akabinde evlilik birliği içerisinde edinilmiş mallara yönelik katkı payı alacağı davası bulunmaktadır. Bu ikinci davamız da derdesttir. Fakat boşanma davasının açılacağından bilgi sahibi olan eş taşınır ve taşınmaz mallarını 3. kişilere muvazaalı olarak devretmiştir. Taşınmaz mal, 1997 yılında Belediye Encümeninin aldığı kararla davalıya satılmıştır. Bedeli ödenmiş olup henüz tapusu alınmamıştır. Davalı bu taşınmazı Noterde satım vaadi sözleşmesiyle devretmiştir. Aynı şekilde aracın da Noterden devri verilmiştir.
1)Ortada Tapuya kayıtlı olmayan taşınmazın satım vaadi sözleşmesi ile devri sözkonusu olduğu için muvazaa nedenli tapu iptali tescil davası açamıyoruz. Yani, kendisinden mal kaçırılmaya çalışılan eşin, muvazzaalı işlemle devredilen taşınmazın kendisi adına Tapuya tescilini talep edemeyeceği için. Bu durumda Davanın türü bu durumda ne olmalıdır?
2)İlk soruya Tasarufun iptali davası açılmalıdır cevabı verilebilecekse, bu durumda dava şartlarından olan aciz vesikası bulunması şartının yerine getirilmesi için, ihtiyati haciz talebinde bulunulabilir mi? Yani ihtiyati haciz kararının icraya konulması, bu devirleri yapan eş hakkında aciz vesikası alındıktan sonra tasarrufun iptali davasını açmak...
3)Mahkeme derdest bulunan boşanma ve katkı payı alacağı dosyalarını (ve yapılan devirleri) delil olarak kabul edip İhtiyati haciz kararı verir mi?
Yardımcı olan meslektaşlara şimdiden teşekkürler..