Mesajı Okuyun
Old 15-05-2011, 16:35   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

2002 sonrasında karşılığı ödenerek alınan mallarda mülkiyet üzerine olmayan eşin tasfiye payı alacağı yasadan kaynaklanmaktadır.

Malın alımına katıkıda bulunulduğunu kanıtlamaya gerek yoktur.

Erkek kardeş üzerine devredilse de, bunun kötüniyetli azandırma olduğu ve annenizin tasfiye alacağını ortadan kaldırmaya yönelik bir işlem olduğu mahkemede her tür delil ile ispat edilebilir. Böylece, gayrımenkul tasfiye hesabına alınır. Sizlerin tanıklığı geçerlidir. Babanın aileden olan kardeşe satış yapması da açıktan muvazaaya işaret eder. İlgili madde aşağıdadır:
Alıntı:
2. Eklenecek değerler
MADDE 229. Aşağıda sayılanlar, edinilmiş mallara değer olarak eklenir:

1. Eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar,

2. Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.

Bu tür kazandırma veya devirlere ilişkin uyuşmazlıklarda mahkeme kararı, davanın kendisine ihbar edilmiş olması koşuluyla, kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere karşı da ileri sürülebilir.

Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl geçmeden tasfiye ve buna bağlı alacak davası açılmalıdır.

Dava profesyonellik gerektirmektedir. sizlerin tek başına takip etmesi hak kaybına neden olur.

Vakit kaybetmeden bir avukata gidilmelidir.

Anenenizin yoksululğunu istenen belgelerle kanıtlamanız halinde ise, bulunduğunuz yerin il barosu tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti sağlayabilir.

Saygılar.