Mesajı Okuyun
Old 12-05-2011, 20:22   #2
Evren Osman

 
Varsayılan

Konu ile ilgili gerek önceki düzenlemeler ve gerekse son düzenlemeler; icra dairelerince borçludan alýnarak müvekkili adýna takibat yapan alacaklý taraf avukatýna ödenmesine karar verilen avukatlýk (vekalet) ücreti, özetle aþaðýdaki hususlarý (görüþlerimizi) içermektedir:
*
1.***** Avukatlýk ücretinin, serbest meslek erbabý sayýlan avukata ödendiði anda, avukat tarafýndan borçlu adýna en az 2 nüsha serbest meslek makbuzu düzenlenecek ve makbuzun avukatta kalan nüshasýna da icra dairesince ödemenin yapýlmýþ olduðuna dair bir þerh düþülerek, ödemeyi yapan memur tarafýndan (sicil numarasý da yazýlarak) imzalanacaktýr.
*
2.***** Makbuzun avukatta kalan nüshasýnýn, yetkili memura imzalattýrýlmadýðý tespit edilen her bir serbest meslek makbuzu için ayrý ayrý Vergi Usul Kanunu’nun 352-II/7’nci maddesine göre söz konusu avukat adýna* usulsüzlük cezasý kesilecektir.
*
3.***** Ýcra takibinde bulunan avukatlara, icra daireleri tarafýndan ödenecek vekalet ücretinin borçludan katma deðer vergisi eklenerek tahsil edilmesi gerekir. Borçludan katma deðer vergisi ile birlikte tahsil edilecek ücret, avukata katma deðer vergisi kesintisi yapýlmaksýzýn ödenmesi gerekir. Avukat, bu ücrete iliþkin katma deðer vergisini genel esaslar çerçevesinde beyan edecektir.**